یازدهمین آزمون جامع انجمن هوميوپاتی ایران RIHA

بنا به درخواست علاقه مندان تاریخ برگزاری یازدهمین آزمون جامع هومیوپاتی به تعویق افتاد و این آزمون توسط انجمن هومیوپاتی در اردیبهشت 94 برگزار می شود. کلیه اعضا رسمی و افتخاری انجمن هومیوپاتی وهمچنین کلیه علاقمندانی که دوره دو ساله هومیوپاتی را در یکی از مراکز مورد تائید انجمن هومیوپاتی در داخل ویا خارج کشور، گذرانده باشند ( پس از عضو شدن در انجمن ) ،میتوانند در این آزمون شرکت نمایند. ضمنا به دلیل درخواست گروهی از ثبت نام کنندگان کلاسهای آمادگی برای شرکت در این آزمون در هشت جلسه تشکیل خواهد شد.علاقه مندان میتوانند از تاریخ اول مهرماه جهت ثبت نام برای شرکت در این کلاسها با دفتر انجمن تماس حاصل فرمایند کلاسهای مذکوردر صورت به حد نصاب رسیدن تعداد متقاضیان از آذر 94 تشکیل میگردد.

مدارک مورد نیاز:

– فیش بانکی به مبلغ یک میلیون وپانصد هزار ریال به شماره حساب 0106861498002 سیبا بانک ملی شعبه اسکان به نام انجمن هومیوپاتی ایران

– کپی کارت عضویت رسمی یا افتخاری انجمن هومیوپاتی ایران ( این مورد برای اعضائی که هنوز کارت دریافت نکرده اند لزومی ندارد.)

– دو قطعه عکس 3*4 پشت نویسی شده

پست کردن مدارک :

– داوطلبان ساکن دراستان هایی که انجمن در آن ها دارای شعبه ویا دفتر می باشد می بایست مدارک خود را برای نماینده انجمن در استان خود ارسال نمایند.

– داوطلبان ساکن در استان هایی که انجمن در آن ها دارای شعبه ویا دفتر نمی باشد می بایست مدارک خود را به نشانی

تهران ، خیابان شهید مطهری خیابان میرعماد کوچه دهم پلاک 14 واحد 3 کد پستی 1587813615

و یا نشانی:

صندوق پستی انجمن هومیوپاتی ایران: تهران صندوق پستی 158758338 انجمن هومیوپاتی ایران

ارسال نمایند.

پاسخگوئی به سئوالات فقط در ساعات 9 الی 13 با شماره های ذیل امکان پذیر است :

021-88544634 دفتر انجمن / منشی انجمن 09359747078

مهلت ثبت نام :

1/9/93 لغایت 15/11/93

مکان برگزاری آزمون :

شهر ها ومکان های برگزاری آزمون با توجه به تعداد داوطلبین هر استان تعیین ومتعاقبا در همین سایت اعلام خواهد شد.

نحوه امتحان:

  • امتحان شامل چهار ایستگاه به شرح زیر میباشد:
  1. هشتاد سوال تئوریک شامل:متریا مدیکا (60 سئوال)، مبانی(15 سئوال)، پژوهش، اخلاق و تاریخچه هومیوپاتی(جمعاً 5 سئوال) می باشد. ( 40 نمره)
  2. FTRN: شامل تشخیص پنج دارو و ارزیابی دانش متریا مدیکا. ( 10نمره )
  3. پیگیری: در این مرحله شرح حال مکتوب پنج مورد- کیس ویزیت دوم و تغییرات به وجود آمده در وی پس از تجویز اول در اختیار آزمون دهنده قرار می گیرد. آزمون دهنده میبایست ارزیابی خود از سیر درمان و اقدام فعلی را مشخص نماید. ( 20 نمره )
  4. بررسی مورد: در این مرحله شرح حال مکتوب دو مورد- کیس در اختیار آزمون دهنده قرار می گیرد. آزمون دهنده میبایست با استفاده از رپرتوری موجود ( Radar – Synthesis) کیس را حل نموده و نحوه تجویز را ذکر کند. لازم به ذکر است این تنها بخش آزمون است که در بارم بندی آن نمره منفی در نظر گرفته می شود. هر یک از روبریکهایی که برای بیمار انتخاب می شود دارای امتیاز می باشد. در صورتی که روبریکی برای کیس انتخاب شود که بر اساس اصول متدولوژی تجویز صحیح نباشد، نمره منفی منظور خواهد شد. در این قسمت برای روبریک گرفتن مناسب، ارزشگذاری علایم ، نام داروی تجویزی و دوز و پوتنسی مناسب نمره مجزا منظور شده است. ( 30 نمره )

شرط قبولی آزمون احراز 60 نمره از صد نمره میباشد.
نتیجه 30 روز بعد از آزمون بر روی وب سایت قابل مشاهده است.

منابع:

Basic Elements and Philosophy:

  • Organon of Medicine, by Samuel Hahnemann
  • Chronic Diseases, by Samuel Hahnemann
  • Lectures on Homoeopathic Philosophy, by James Tyler Kent

 

MateriaMedica:

  • Lectures on Homoeopathic MateriaMedica, by James Tyler Kent
  • Homoeopathic MateriaMedica, by Phatak

 

Repertory:

  • Synthesis
  • Radar 8 / 9

لیست داروهایی که در آزمون از آنها سوال طرح می شود:

AconCalenIodPh-ac
AethCamphIpPhos
AgarCann-iKali-biPhyt
AgnCanthKali-cPic-ac
All-cCapsKali-iPlat
AloeCarb-anKali-pPlb
AlumCarb-vKali-sPodo
AmbrCarcKalmPsor
Am-cCaustKreosPuls
Am-mChamLac-cPyrog
AnacChelLac-dRheum
Ant-cChinLachRhus-t
Ant-tCicLaurRumx
ApisCimicLedSabad
Arg-metCinaLil-tSabin
Arg-nCoc-cLobSamb
ArnCoccLycSang
ArsCoffLyssSanic
Ars-iColchMag-cSars
Arum-tColocMag-mSec
AsafConMag-pSel
AurCuprMedSep
BaptDigMercSil
Bar-cDiosMerc-cSpig
BellDrosMezSpong
Bell-pDulcMoschStann
Benz-acEup-perfMur-acStaph
BerbEuphrMurxStict
BismFerrNat-cStram
BorxFerr-pNat-mStront-c
BovFl-acNat-pSulph
BromGelsNat-sSulph-ac
BryGraphNit-acSyph
BufoHamNux-mTab
CactHeclaNux-vTarent
CalcHellOpTher
Calc-fHepOrigThuj
Calc-pHyosOx-acTub
Calc-sHyperPallVerat
Calc-silIgnPetrZinc

 

 

  • نمونه سوال از بخش سوالات چهار جوابی / متریا مدیکا – بیماری با شرایط زیر مراجعه کرده است: “اضطراب و ترس در زمان تنهایی، ضعف عمومی، تعرق، ضعف و احساس درد شکستگی در ناحیه کمری، سرمایی، حساس به تغییرات هوا و نسیم (draft). بیمار بسیار بد اخلاق است و با همه افراد خانواده با پرخاش صحبت می کند. درد ناحیه قلبی دارد و بهترین پوزیشن برای او اینست که روی صندلی بنشیند و اندکی به جلو خم شود.”داروی مناسب او کدام است؟
الف- CAMPH.ب- AMBR.ج- KALI-C.د- NIT-AC.

 

 

 

پاسخ صحیح: ج – Kali-c

  • نمونه سوال از بخش سوالات چهار جوابی / مبانی: در کدام دسته از بیماری های زیرsusceptibilityبیمار، رل کمتری در احتمال ابتلا ایفا میکند؟
الف- اسپورادیکب- پریودیکج- اپیدمیکد- شعله وری سورا

 

 

 

پاسخ صحیح: ج – اپیدمیک

  • نمونه سوال از بخش سوالات FTRN: این دارو عمدتا سیستم عصبی و تنفسی را درگیر میکند. ضعف و ناتوانی شدید. این ضعف در مناطق مختلف بدن از جمله قفسه سینه ، گلو ، معده و رانها. این ضعف عضلانی شدید یک چهره مخصوص دارد: بیمار در هنگام پایین رفتن از پله ها ضعف را خیلی بیشتر احساس میکند تا وقتی که از پله ها بالا میرود. نشستن از حالت ایستاده برای او خیلی سخت تر است از بلند شدن. احساس ضعف بعد از استفاده از حنجره (حرف زدن، آواز خواندن.) در حیطه سیستم تنفسی: خلط حجیم دارد.بعد از دفع خلط بیمار احساس میکند ریه هایش خالی شده اند. خشونت صدای وی بعد از سرفه و دفع خلط حجیم رفع میشود. دردها تدریجی می ایند و تدریجی محو می شوند. ضعف در حیطه ذهنی هم مشهود است. بیمار به واسطه ضعف قادر به پاسخگویی به شما نیست. نام این دارو جیست؟ (فقط نام یک دارو را بنویسید.)

پاسخ صحیح: Stann

  • نمونه سوال از بخش سوالات 2nd Prescription: بیماری با اگزمای پوستی ژنرالیزه دو هفته قبل مراجعه کرده است. شما برای او یک بار داروی سولفور ال- ام یک تجویز کرده اید با دو ضربه لیوان پنجم یک قاشق، اکنون اظهار میکند که بعد از مصرف دارو اگزمای وی بهبود یافته است ولی چند علامت جدید ظاهر شده اند: بیخوابی و همورویید. تحمل این علایم برای بیمار مشکل است.

الف- تحلیل شما چیست؟ ( مشابهت دارو – دوز – پوتنسی – حساسیت نیروی حیاتی)
ب- اقدام بعدی کدامست؟
پاسخ صحیح: الف – دارو مشابهت کامل نداشته و Partial Simillimum بوده است به همین دلیلAccessory symptom ظاهر شده است. دوز و پوتنسی دارو علیرغم اینکه به نظر پایین می رسد ولی ظهور علایم جانبی بیانگر این است که حساسیت نیروی حیاتی بسیار بالاست (oversensitive)
ب- با توجه به اینکه تحمل علایم برای بیمار مشکل است جایی برای صبر و تجویز پلاسبو وجود ندارد. بر اساس علایم اصلی بیمار به اضافه علایم جدید ظاهر شده (accessory symptoms) مجددا دارو انتخاب و تجویز میشود.

نمونه سوالات دیگر:

نمونه سوال مبانی:

  1. داروی بلادونا در یک پرووینگ ابتدا علامت الف وسپس برعکس آن ب را نشان میدهد. همین دارو در پرووینگ بر فرد دیگری ابتدا علامت ب و سپس برعکس آن الف را نشان میدهد. این گونه کنش دارودد را که در بلادونا میبینیم چه می نامند؟

 

الف: کنش اولیه

ب: کنش ثانویه

ج: کنش متناوب

د: کنش پرووینگ

 

متریا مدیکا:

  1. بیمار خانم 25 ساله ایست که از سه روز پیش دچار گلودرد چرکی شده است. در معاینه اگزودای خاکستری رنگ بر روی لوزه راست مشهود است. هنگام بلع درد شدیدی از لوزه راست به گوش راست منتشر میشود . مناسبترین دارو کدام است؟

الف- Phyt ب- Lach ج- Merc د- Staph

 

نمونه سوالات FTRN :

این دارو عمدتاً کبد، اوکسی پوت، پانکراس وریه را درگیر می کند. از وزیکول های پوستی وی ترشح زرد آبکی خارج می شود یکی از داروهای بسیار موثر در موارد تشنج یا صرع یا مشکلات ذهنی و حافظه بعد از ضربه به سر می باشد. در موارد آبسه های فیستولوس و گونوره سرکوب شده می تواند بسیار موثر باشد. علائم این دارو شدیداً با رطوبت یا هوای مرطوب تشدید می شوند. هوای مرطوب کناردریا و حتی مصرف غذائی دریایی نیز علایم وی را تشدید می کند. نام این دارو چیست؟

 

0
  نوشته‌های مرتبط

You must be logged in to post a comment.