چرا باید مراقب مصرف کردن دارو باشیم؟

چرا باید مراقب مصرف کردن دارو باشیم؟
دکتر مهرداد اخوان
عضو ممتاز انجمن هومیوپاتی
خیلی ها فکر می کنند دارو اگر داروی گیاه مصرف کنند، هیچ عارضه ای ندارد و می توانند هر وقت خواستند آنرا مصرف کنند
خیلی ها فکر می کنند دارو اگر با تجویز پزشک یا داروخانه تجویز شود، دیگر مصرف آن خطرناک نیست.
خیلی ها هم تصور می کنند، داروهای موجود در عطاریها کاملا بی ضرر است و می توانند به عنوان دمنوش آنها را به طور مرتب میل کرد

البته این درست است که داروهای گیاهی عوارض کمتری دارند، اما مشکل اصلی داروها، گیاهی یا شیمیایی بودن آنها نیست.
از سوی دیگر تجویز پزشک نیز شرط اولیه شروع و خاتمه مصرف هر نوع داروی گیاهی و شیمیایی است. اما واقعیت اینست که گاهی تجویز پزشکان از اصرار بیمار یا همراهان او ناشی می شود و بیمار واقعا به این میزان دارو نیاز ندارد. هر چند برخی از پزشکان نیز عادت کرده اند، بیش از اندازه دارو تجویز کنند.

من در این مقاله کوتاه تصمیم دارم نگرشی جدید د ر مورد داروها را به شما معرفی کنم. نگرشی که به شما کمک خواهد کرد مصرف دارو برای خود و خانواده تان را مدیریت نمایید و تاثیرات سریع و عمیق این مدیریت را در سلامتی خود شاهد باشید.

بگذارید با شعر سعدی، صوفی بزرگ قرن هفتم هجری آغاز کنم:
بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار

سعدی در این ابیات به وضوح به همبستگی عمیق اعضای بدن ما اشاره می کند، این نوع پیوستگی هر چند برای ما و پزشکان امری کاملا بدیهی است، اما اغلب مورد غفلت قرار می گیرد. هانمان (….) موسس طب هومیوپاتی در کتاب ارگانون خود از واژه “نیروی حیاتی” به معنی نیرویی انسجام بخش در مرکزیت جسم و روح ما صحبت می کند. او نیروی حیاتی را ضامن سلامتی ما دانسته و بیماری را نتیجه انحراف نیروی حیاتی از مسیر طبیعی اش می داند. بنابراین داروها از نظر هانمان باید بتوانند این انحراف اصلاح نمایند تا نیروی حیاتی بتواند علائم و عوارض ناراحت کننده بیماری را برطرف کند.
امروزه دانشمندان نیروی حیاتی را بیشتر شناسایی نموده و نام PENI را روی آن گذاشته اند.
P= Psych = سایکولوژی یا روان شناسی
E=Endocrinology = دانش شناخت غدد درون ریز و سیستم هورمونی بدن
N= Neurology= دانش شناخت مغز و اعصاب محیطی
I= Immunology = دانش شناخت سیستم ایمنی بدن
همانگونه که ملاحظه می کنید، دانشمندان نیروی حیاتی را یک سیستم فراگیر و همه جانبه می دانند که علی رقم تصورات ما در جای خاصی از بدن مانند مغز خانه ندارد، بلکه در همه جای بدن جاری و ساری است.
حال با شناخت بیشتر نیروی حیاتی بهتر می توانیم منظور سعدی وقتی از همدردری اعضاء بدن با یکدیگر صحبت می کند، را بهتر درک می کنیم.

اما پزشکان تا چه حد به این نگرش عمل می کنند؟
وقتی سردرد می گیرید، به متخصص مغز و اعصاب مراجعه می کنید، او پس از معاینه و گرفتن MRI و مطمئن شدن از عدم وجود بیماریهای نورولوژیک یا تومور مغزی، به شما می گوید سردرد شما عصبی است و باید یک داروی ضد التهاب مانند ژلوفن بخورید. او درست می گوید چون آزردگی ها و مشکلات حل نشده سایکولوژیک اغلب باعث سردرد می شوند، اما درست عمل نمی کند چون به ریشه یابی و حل و فصل آن نمی پردازد و صرفا دارویی برای رفع التهاب لحظه ای عروق و بافت مغز تجویز می کند

وقتی دچار تب خال تناسلی می شوید، به متخصص زنان مراجعه می کنید و او بعد از نمونه برداری و تستهای خونی به شما می گوید شما دچار آلودگی با ویروس HSV نوع دو شده اید و باید از داروی ویروس کش آسیکلوویر استفاده نمایید. باز هم او درست می گوید اما درست عمل نمی کند. چون این ویروس مانند ویروسهای کامپیوتری می تواند هر سیستمی را آلوده کند، این شما هستید که باید سیستم ایمنی یا بهتر بگوییم نیروی حیاتی (PENI) خود را به آنتی ویروس مجهز کنید، وگرنه کشتن موقتی ویروس کمکی به شما نمی کند، کما اینکه شما از امروز وارد باشگاه بزرگ هرپسی ها شده اید و باید تا آخر عمر منتظر عودهای مکرر دردناک و ناراحت کننده هرپس باشید.

وقتی سینوزیت می گیرید، به متخصص ENT مراجعه می کنید و او پس از گرفتن عکس رادیولوژی سینوزیت شما را تایید کرده و برای شما آنتی بیوتیک، انتی هیستامین و بخور تجویز می کند. این بار نیز تشخیص درست است اما روش درمان صرفا برخورد موضعی بوده و به عوارض انحراف نیروی حیاتی از مسیرش محدود شده است. در واقع این PENI شماست که از مسیر اصلی منحرف شده و حالا باکتریهای فرصت طلبی در محبط مناسب سینوسهای شما شروع به رشد نموده اند. کشتن میکروبها سبب بهبود موقتی علائم سینوزیت می شود اما انحراف نیروی حیاتی شما را تصحیح نمی کند حتی عمل جراحی خارج کردن چرک و شستن سینوسها نیز نمی تواند بیماری شما را به صورت ریشه ای درمان کند. چون علت سینوزیت را نباید صرفا در سینوسها جستجو کرد.

اما مصرف دارو:
مصرف دارو نیز به همین دلیل توصیه نمی شود، چون همه داروها چه شیمیایی و چه گیاهی، صرفا علائم وضعی را مرتفع می کنند، بدون اینکه روی نیروی حیاتی تاثیر بگذارند. بنابراین ممکن است شما وقتی عصبی می شوید، با خوردن گل گاوزبون، احساس آرامش کنید، اما تا مشکل روحی شما توسط یک پزشک هومیوپات یا روان کاو به صورت ریشه ای کشف و حل نشود، هیچ وقت از خورد گل گاو زبان و دارویهای آرامش بخش خلاص نمی شود.

هومیوپاتی
در هومیوپاتی داروها بر اساس بیماریهای موضعی تجویز نمی شوند. چراکه این داروها آزمون های دارویی کاملا متفاوتی با داروهای طب سنتی و طب رایج را پشت سر می گذارند.
به طور مثال ژلوفن برای اینکه مورد تایید FDA قرار بگیرد، باید بتواند بدون کمترین عارضه ای در افراد مبتلا به سردرد، سبب بهبودی سردرد شود.
اما Bry بااینکه در سردردهای میگرنی و عصبی به وفور تجویز می شود اما برای گرفتن مجوز ورود به داروهای هومیوپاتی، روی افراد سالم متعددی امتحان شده و تمامی حالتها و علائم ناشی از تجویز آن بارها ثبت و بررسی می شود. از این رو وقتی یک پزشک هومیوپات به تجویز Bry در یک فرد مبتلا به میگرن فکر می کند، حتما به این موضوع توجه می کند که بیمار سردرد نیش زننده و تیر کشنده یک سمت سر داشته باشد. موقع سردرد حالت تهوع داشته باشد. به نور و صدا بسیار حساس باشد. حرکت سر و حتی چشمها، درد را به شدت تشدید کند. موقع سردرد عصبی و تند مزاج شده باشد. دهانش موقع سردر خشک شده و تشنگی داشته باشد. بیمار کمی سرمایی نیز شده باشد. جالب اینکه اگر بیماری با درد شدید قفسه سینه به این هومیوپات مراجعه نموده و و از دردهای تند و تیز یک سمت قفسه سینه شکایت کند که دردها با سرفه و حرکت به شدت تشدید شده و بیمار تشنه و دهان خشکی داشته باشد. عصبی و کمی سرمایی شده و به صدا نیز حساس شده باشد، داروی انتخابی او این بار هم Bry خواهد بود.
به زبان ساده تر، پزشکان هومیوپات Bry را هم برای سردرد، هم درد مفاصل و هم دردهای تیر کشنده قفسه سینه و یا دردهای پریود خانمها و دهها بیماری دیگر تجویز می کنند. اما برخلاف همکارانشان در طب رایج معیار تجویز شاخصه های اختصاصی انحراف نیروی حیاتی است که بیمار در طی بیماری اش از خود بروز می دهد. طبیعتا تجویزی که با چنین نگرشی انجام شود، تاثیرات عمیق تر، سریعتر و لطیف تری داشته و بیماری کمتر عود خواهد داشت. بدین ترتیب پزشکان هومیوپات می توانند ادعا کنند که بیماری را به صورت ریشه ای درمان نموده اند.

در انتها یاد آوری می کنم مصرف دارو، اگر صرفا با نگرش تسکین درد و التهاب موضعی انجام شده باشد، ممکن است در ظاهر موفق باشد، اما چون ریشه بیماری حل و فصل نشده، می تواند بسیار خطرناک باشد. درست مانند کسی که دیوار خانه اش بر اثر ترکیدن لوله مرطوب شده و او فقط به گچ کاری و رنگ آمیزی دیوار بسنده کرده باشد
به قول صوفی بزرگ، شیخ اجل
خانه از پای بست ویران است خواجه در فکر نقش ایوان است

0
  نوشته‌های مرتبط
  • No related posts found.

You must be logged in to post a comment.